Mainos
Mainos

Korallien toipuminen tsunamista yllättävää

Neljä vuotta sitten Intian valtamerellä joulupäivänä iskenyt tsunami teki valtavia tuhoja niin maalla kuin meressä.

Aluksi pelättiin, että esimerkiksi osa herkistä korallikasvustoista olisi vaurioitunut erittäin pahoin, jopa pysyvästi.

Nyt tutkijat ovat kuitenkin raportoineet useiden koralliriuttojen nopeasta toipumisesta Intian valtameressä.

Esimerkiksi luonnonsuojelujärjestö Wildlife Conservation Society (WCS) on löytänyt todisteita uuden korallikasvuston nopeasta lisääntymisestä pahoin tuhontuneilta alueilta.

Järjestön mukaan myös ne korallit, jotka olivat vahingoittuneet jo ennen tsunamia, ovat paranemassa. Korallit ovat luonnonmullistusten lisäksi herkkiä esimerkiksi saasteille, kalastukselle ja matkailulle.

Syitä korallien orastavaan hyvinvointiin on monia. Osa kalastajista on hylännyt koralleille vahingolliset kalastusmenetelmät. Lisäksi koralleja on hoidettu ja istutettu uudelleen.

- Tämä on upea osoitus luonnon sinnikkyydestä ja toipumiskyvystä, sanoo WCS:n Indonesia-ohjelman koordinaattori Stuart Campbell.

- Nämä tulokset ovat avanneet uuden näkökulman korallien toipumisprosessiin, mikä voi auttaa meitä selviämään ilmastonmuutoksen aiheuttamista haasteista.

(MTV3-BBC)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme