Mainos
Mainos

Korean laivaturma: 48 koululaista löytyi kuolleena samasta hytistä

Viimeisinä hetkinään kymmenet koululaiset pakkautuivat yhteen hyttiin, miehistön ohjeiden mukaisesti, pelastusliivit päällään.

Etelä-Korean tuhoisan laivaturman uhrien etsintä jatkuu. Sukeltajat ovat törmänneet karmeisiin näkyihin etsiessään ruumiita viime viikolla kaatuneesta ja uponneesta laivasta.

Uutiskanava CNN:n mukaan sukeltajat kertovat nostaneensa 48 tytön ruumiit yhdestä hytistä. Koululaiset olivat pakkautuneet tilaan, joka oli tarkoitettu 30:lle. 

Viranomaiset ovat kuvailleet etsintätöitä erittäin haastaviksi. Hylyssä kelluu valtava määrä rojua, ovia ei saa auki paineen takia, ikkunoita ei saa rikki. Hylyn ympärillä oleva vesi on sameaa ja hyistä.

Sukeltajat ovat kuitenkin kiirehtineet ruumiiden nostoa uponneesta autolautasta ennen viikonvaihteessa uhkaavaa myrskyä. Hylystä on nostettu jo yli 180 vainajaa, mutta yli sata ihmistä on yhä kateissa. Eloonjääneitä ei uskota löytyvän.

Uhrien omaiset ovat olleet raivoissaan etsintöjen venymisestä. Jotkut ovat vaatineet uhreille tehtäväksi ruumiinavausta, jotta selviäisi, kuinka pitkään nämä olivat sinnitelleet hengissä ylösalaisin kääntyneessä aluksessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme