Mainos
Mainos

Koreat ampuivat varoituslaukauksia merellä

Etelä-Korean ja Pohjois-Korean alukset ovat ampuneet laukauksia kiistellyllä merialueella, kertoo Etelä-Korean puolustusministeriö.  

Ministeriön edustajan mukaan Etelä-Korean partiovene ampui varoituslaukauksen, kun Pohjois-Korean partiovene oli tunkeutunut etelänaapurinsa aluevesille. Vetäytymisen sijaan Pohjois-Korean alus avasikin tulen.  

– Ammuimme takaisin, ministeriölähde sanoi ja lisäsi, ettei kumpikaan osapuoli kuitenkaan yrittänyt oikeasti osua ja vahingoittaa toista.  

Etelä-Korean alus ampui yhteensä noin 90 kertaa.  

Välikohtaus tapahtui Keltaisellamerellä aamupäivällä paikallista aikaa ja kesti noin kymmenen minuuttia. Pohjois-Korea ei ole koskaan virallisesti tunnustanut maiden rajaa merialueella.  

Selkkaus merellä oli yllättävä, vaikkei suinkaan ensimmäinen. Toiveet maiden suhteiden lientymisestä olivat oraalla, koska Pohjois-Korea teki korkean tason yllätysvierailun Souliin vain kolme päivää sitten.  
Etelä-Korea ilmoitti ottavansa naapurin joukkojen liikkeet nyt tarkkaan syyniin ja vastaavansa provokaatioihin valppaasti.  

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme