Mainos
Mainos

Koreoiden väliset neuvottelut jatkuvat

Etelä- ja Pohjois-Korea ovat jatkaneet korkean tason neuvotteluja Soulissa. Kyseessä on ensimmäinen maiden välinen ministeritason tapaaminen yhdeksään kuukauteen.

Etelä-Korean edustaja kertoi neuvottelukierroksen jälkeen, että osapuolet ovat lähellä sopimusta joissakin kysymyksissä. Hän ei kuitenkaan tarkentanut sanojaan.

Neuvottelupaikkana toimivan hotellin ulkopuolella puhkesi aamulla Suomen aikaa levottomuuksia, kun mieltään osoittaneet aktivistit polttivat Pohjois-Korean lipun. Kourallinen mielenosoittajia oli ensin yrittänyt sisään hotelliin, mutta poliisi esti heidän aikeensa.

Paikallisten lehtitietojen mukaan Pohjois- ja Etelä-Korean valtuuskunnat ovat pääsemässä sopuun uusista sodan erottamien perheiden välisistä tapaamisista. Pohjois-Korean edustaja kertoi olevansa toiveikas huomenna päättyvien neuvottelujen suhteen.

Ministeritason neuvottelut kestivät tänään puolentoista tunnin verran, mutta keskustelujen oli määrä jatkua iltaan asti virkamiestasolla. Etelä-Korean edustajan mukaan neuvottelujen odotettiin keskittyvän maiden välisen rautatieyhteyden jälleenrakentamiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme