Mainos
Mainos

Korjattu Atlantis-sukkula avaruuteen tässä kuussa

Atlantiksen matka keskittyy uusien aurinkopaneelien asentamiseen kansainväliselle ISS-avaruusasemalle.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on saanut avaruussukkula Atlantiksen korjaukset valmiiksi. Näillä näkymin sukkula ja sen seitsenhenkinen miehistö laukaistaan avaruuteen 8. kesäkuuta Cape Canaveralin avaruuskeskuksesta Floridasta.

Atlantiksen oli alunperin määrä lähteä matkaan maaliskuussa, kun golfpallon kokoisia rakeita syössyt ukkosmyrsky ehti vaurioittamaan jo laukaisualustalle siirrettyä sukkulaa.

Nasa on kiinnittänyt erityistä huomiota sukkuloiden ulkorakenteisiin sen jälkeen, kun seitsemän astronauttia sai surmansa avaruussukkula Columbian räjähdettyä paluumatkalla ilmakehään vuonna 2003.

Atlantiksen 11 päivää kestävä matka keskittyy uusien aurinkopaneelien asentamiseen kansainväliselle ISS-avaruusasemalle.

Atlantiksen lähdön myöhästymisen vuoksi Yhdysvallat toteuttaa tänä vuonna vain neljä viidestä suunnitellusta sukkulalennostaan.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme