Mainos
Mainos

Korkea tiibetiläisviranomainen sai potkut

Tiibetin vähemmistö- ja uskontokysymyksistä vastaava virkamies on erotettu virastaan. Kyse on tiettävästi ensimmäisestä virkamieskuntaa kohdanneesta rangaistuksesta Tiibetin levottomuuksien jälkeen.

Erotettu virkamies on Danzeng Langjie, joka on Tiibetin vähemmistö- ja uskontoasiain komission johtaja. Erottamisesta kertoi lyhyt ilmoitus Tibet Daily -lehden verkkosivuilla. Syytä hänen erottamiselleen ei kerrottu.

Danzengin seuraajaksi on nimitetty Luosang Jiumei, joka hänkin on syntyperäinen tiibetiläinen. Luosang on toiminut kommunistipuolueen varasihteerinä pääkaupungissa Lhasassa.

Erottamisen taustalla arvellaan olevan Lhasassa pari viikkoa sitten puhjenneet mielenosoitukset ja mellakat, jotka levisivät muuallekin tiibetiläisten asuttamille alueille.

Kiina on syyttänyt levottomuuksista maapaossa olevan hengellisen johtajan dalai-laman kannattajia.

Virallisen Kiinan ulkopuolella on levottomuuksien syynä pidetty muun muassa han-kiinalaisten laajamittaista muuttoa Tiibetiin, minkä arvioidaan aiheuttaneen ärtymystä tiibetiläisten keskuudessa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme