Mainos
Mainos

Korkeat lukukausimaksut karkottivat opiskelijat Isossa-Britanniassa

Lukukausimaksujen roimat korotukset ovat romahduttaneet yliopistoon pyrkivien opiskelijoiden määrän Britanniassa. Sanomalehti Independentinmukaan hakijamäärät putosivat 8,7 prosenttia, mikä on suurin tilastohistoriassa koettu pudotus.

Oppiaineista eniten hakijoita ovat menettäneet ei-eurooppalaiset kielet, kuten japani ja mandariinikiina, vaikka juuri niitä on usein pidetty tärkeinä maan tulevaisuuden kannalta.

Tekniikan alan hakemukset vähenivät 17 prosenttia ja taideaineiden 16 prosenttia. Vastaavasti taas yhä useammat brittiopiskelijat suuntaavat ulkomaisiin kouluihin, joissa maksut ovat pienemmät.

Opiskelijoilta perittävän lukukausimaksun enimmäismäärä kolminkertaistuu tänä syksynä noin 11000 euroon.

– Olemme syvästi huolissamme siitä, että monet jättävät hakematta opintoihin ja heidän uratiensä kärsii. Pudotuksella on huolestuttavia vaikutuksia myös yliopistojen talouteen nyt kun niiden rahoituksesta suurimman osan on määrä tulla opiskelijoilta valtion sijaan, moittii opettajien liiton edustaja Martin Freedman.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme