Mainos
Mainos

Korkeimman luokan hellevaroituksia Euroopassa – Italiassa hirmu-ukkosia

Kovat helteet ovat jälleen levinneet Eurooppaan.

Koko Manner-Eurooppa on nyt helteisen ilmamassan alla.

– Itävallassa, Puolassa, Slovakiassa ja Unkarissa ovat voimassa korkeimman luokan hellevaroitukset. Myös monessa Kaakkois-Euroopan maassa varoitetaan kuumuudesta. Helteessä myös ukkoset ovat herkässä. Tänään Italiassa on rajuja ukkosia ja rankkasadekuuroja. Ukkonen voi olla vaarallisen voimakasta ja sateissa on kaupunkitulvien vaara, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Länsi-Eurooppaan tulee torstain ja perjantain aikana Atlantilta matalapaine, jonka mukana saapuu viileämpää ilmaa. Itä-Euroopassa hellehuippu jatkuu loppuviikon.


Hurrikaani kohti Havaijia

Tyynelle valtamerelle Havaijin kaakkoispuolelle on muodostunut ykkösluokan hurrikaani Hilda. Sen ennustetaan kuitenkin heikkenevän trooppiseksi myrskyksi tai matalapaineeksi ennen rantautumistaan Havaijille loppuviikolla.

Yhdysvalloissa koko maa on kesähelteiden alla.

– Idässä liikkuu sateita ja siellä on vähän viileämpää eli alle 30 asteen lukemia. Yhdysvaltojen länsiosassa on yleisesti 30-40 astetta. Kalifornian metsäpalokauden kannalta tilanne näyttää huonolta, toteaa Miina Manninen.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme