Mainos
Mainos

Korkeusmittarivika aiheutti Hollannin lentoturman

Korkeusmittarissa ilmennyt vika aiheutti Hollannin viimeviikkoisen lento-onnettomuuden. Turkish Airlinesin kone murskautui kolmeen osaan, kun se syöksyi kiitoradan viereen yrittäessään laskeutua Schipolin lentokentälle viime viikolla.

Onnettomuudessa kuoli yhdeksän ihmistä ja loukkaantui yli 80. Onnettomuustutkijat kertoivat havainnoistaan tänään. He olivat tutkineet ohjaamon äänitallenteet sekä koneen mustat laatikot.

- Noin 700 metrin korkeudessa koneen vasen korkeusmittari näytti yllättäen muutosta korkeudessa. Tieto välittyi autopilottiin, joka oli kytketty laskeutumiseen, onnettomuustukintaviranomainen sanoi.

Boeing 737-800 -tyyppinen kone oli matkalla Istanbulista Amsterdamiin. Siinä oli 127 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä.

Hengissä selvinneistä 86 ihmisestä 28 on yhä sairaalahoidossa. Kuolleista viisi oli turkkilaisia ja neljä amerikkalaisia.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme