Mainos
Mainos

Koronavirus levinnyt todennäköisesti ihmisestä toiseen Ranskassa

Lähi-idästä lähtenyt uudentyyppinen koronavirus näyttää levinneen myös Ranskassa. Maan terveysministeriön mukaan virus on todennäköisesti tarttunut ihmisestä toiseen.

Uusi sairastunut on 50-vuotias mies, joka oli saanut tartunnan jaettuaan sairaalassa huoneen jo sairastuneen kanssa.

65-vuotias mies oli siihen asti ainut tiedetty tartunnansaaja Ranskassa. Hän sairastui palattuaan Arabiemiraateista viime kuussa.

Syyskuussa ensimmäisen kerran havaittu virus on levinnyt toistaiseksi laajimmalle Saudi-Arabiassa, missä ainakin viisitoista henkilöä on sairastunut viruksen vuoksi. Yhdeksän heistä on kuollut. Maan apulaisterveysministeri Ziad Memish tiedotti tänään kahdesta uudesta koronaviruskuolemasta.

WHO:n avustavan pääjohtajan Keiji Fukudan mukaan tämänhetkisten tietojen mukaan on yhä ilmeisempää, että virus voi tarttua lähikontaktissa ihmisestä toiseen.

SARSille etäistä sukua oleva virus voi aiheuttaa keuhkotulehduksen. Tartuntoja on löydetty maailmassa tähän mennessä yhteensä 34 kappaletta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme