Mainos
Mainos

Korruptioskandaaleihin kyllästyneet täyttivät kadut Prahassa

Kymmeniätuhansia ihmisiä kokoontui Tshekin pääkaupungin Prahan keskusaukiolle osoittamaan mieltään hallitusta vastaan. Joukossa oli eläkeläisiä, opiskelijoita ja ammattiliikkeiden edustajia, jotka ovat vihastuneet korruptioskandaaleista ja hallituksen säästökuurista.

Arviot mielenosoittajien määrästä vaihtelivat 100 000:n molemmin puolin. Ammattiliitot olivat luvanneet järjestää tähän asti suurimman mielenilmauksen oikeistolaisen pääministerin Petr Necasin hallitusta vastaan.

Mielenosoittajien kylteissä vaadittiin loppua varkaille ja valehtelijoille. Ammattiliittojen mukaan hallitus ei ole täyttänyt lupauksiaan korruption kitkemisestä ja valtionvelan kuriin saamisesta.

Necasin hallitus on suurissa vaikeuksissa. Keskustalainen hallituspuolue hajosi kahtia aiemmin tällä viikolla, ja hallitus uhkaa menettää enemmistönsä parlamentissa. Maa saattaa ajautua ennenaikaisiin vaaleihin.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme