Mainos
Mainos

Korruptiosta epäillyn presidenttiehdokas Fillonin vaimo avasi viimein suunsa: "Hän tarvitsi jotakuta"

Presidenttiehdokas Francois Fillonin vaimo Penelope Fillon on rikkonut hiljaisuuden ja puhui ranskalaislehti Le Journal du Dimanchelle tänään.

Tasavaltalaispuolueen ehdokkaan Francois Fillonin epäillään ohjanneen vaimolleen ja lapsilleen satojentuhansien eurojen avustuspalkkiot työstä, jota nämä eivät ole tehneet. Vaimo Fillon ei ole kuitenkaan aiemmin kommentoinut kohua.

Nyt Penelope Fillon avasi suunsa ja vakuuttaa haastattelussa tehneensä monenlaisia töitä

– Hän tarvitsi jotakuta. Jos se en olisi ollut minä, hän olisi maksanut jollekin muulle (työn) tekemisestä, Penelope Fillon sanoi.

Hän kertoo lehdelle muun muassa oikolukeneensa miehensä puheita, läpikäyneensä paikallislehtien uutisointia ja valmistelleensa materiaaleja esiintymisiä varten. Vaimo sanoo, ettei ole tehnyt politiikkaa.

Fillon hakee vauhtia Eiffel-tornin kupeesta  

Francois Fillon oli pitkään ennakkosuosikki Ranskan seuraavaksi presidentiksi. Väärinkäytösepäilyt kuitenkin notkauttivat suosion. Huhtikuun vaalien ensimmäisellä kierroksella on vahvoilla äärioikeiston Marine Le Pen.

Ranskan laki ei kiellä sukulaisten palkkaamista avustajiksi, mutta heidän tulee tehdä työtä, josta saavat palkkansa.

Fillon on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään. Hän pitää tutkintaa poliittisena ajojahtina.

Fillon yrittää nostaa notkahtanutta kannatustaan tänään Pariisissa pidettävässä kampanjatilaisuudessa Eiffel-tornin lähistöllä.

Ranskalaislehti Le Figaron mukaan Fillonin kampanjatiimin edustaja odottaa paikalle ainakin 40 000:ta ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme