Mainos
Mainos

Korsikalla tuhottiin muslimien rukoushuone

Ranskan Korsikalla mielenosoitukseen osallistunut ihmisjoukko tunkeutui joulupäivänä muslimien rukoushuoneeseen tuhoten sen sisätiloja ja sytyttäen Koraaneja palamaan.

Välikohtaus tapahtui Ajaccion kaupungissa. Jännitteet alueella kiristyivät sen jälkeen, kun hupuin naamioitunut nuorisojoukko kävi köyhällä asuinalueella kahden palomiehen ja yhden poliisin kimppuun jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä. Alueella on paljon maahanmuuttajataustaisia asukkaita.

Joulupäivänä noin 150 ihmistä kerääntyi osoittamaan mieltään viranomaisten tueksi. Pienempi ihmisjoukko erkani mielenosoituksesta ja murtautui läheiseen rukoushuoneeseen.

Paikalla olleen AFP:n toimittajan mukaan joukkio huusi arabivastaisia iskulauseita.

Ranskan hallitus on tuominnut hyökkäyksen rukoushuoneeseen. Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve kutsui hyökkäystä rasistiseksi muukalaisvihaksi. Sisäministeri tuomitsi myös aiemman viranomaisiin kohdistuneen väkivallan ja toivoi, että syylliset saataisiin pian kiinni.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme