Mainos
Mainos

Kosovo-neuvotteluissa ei läpimurtoa

Serbia ja Kosovo eivät kumpikaan anna periksi tuumakaan vaatimuksistaan. EU, Venäjä ja Yhdysvallat ovat asettaneet neuvotteluille takarajaksi joulukuun 10. päivän.

Serbian ja Kosovon albaanien edustajat eivät päässeet tänään yhteisymmärrykseen Kosovon tulevasta asemasta, mutta sopivat jatkavansa neuvotteluja viikon päästä.

Kumpikaan osapuoli ei taipunut tuumaakaan aiemmin esittämistään kannoista. Serbit olisivat myöntyväisiä antamaan Kosovolle laajan itsehallinnon, mutta maakunta haluaa itsenäisyyttä.

EU:n, Yhdysvaltain ja Venäjän muodostama troikka on asettanut neuvotteluille takarajaksi joulukuun 10. päivän.

Amerikkalaisten mukaan YK:n erityislähettilään Martti Ahtisaaren suunnitelma on paras vaihtoehto itsenäisyyttä havittelevalle maakunnalle, jos Serbia ja Kosovo eivät pääse sopuun sen tulevaisuudesta.

Ahtisaaren suunnitelmassa Kosovolle on esitetty rajoitettua itsenäisyyttä kansainvälisessä valvonnassa. Kosovolaiset ovat hyväksyneet suunnitelman, mutta Serbia vastustaa sitä voimakkaasti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme