Mainos
Mainos

Kosovon albaanijohtaja Rugova vierailulla Roomassa

Kosovon albaanien johtaja Ibrahim Rugova on saapunut Roomaan. Italian hallitus ilmoitti tänään, että Rugova on perheineen Roomassa Italian hallituksen vieraana. Rugova oli saanut vierailulle Jugoslavian hallituksen luvan. Italian hallitus ilmoitti, että Rugovan saapumisesta oli tiedotettu Yhdysvalloille, Natolle ja Euroopan unionille.

Aiemmin tänään Jugoslavian ulkoministeriön tiedottaja Nebojsa Vujovic kertoi, että Rugova käy neuvotteluja Jugoslavian hallituksen kanssa. Neuvotteluissa pyritään Vujovicin mukaan "poliittiseen ratkaisuun, jonka perustana on kaikkien Kosovossa asuvien ihmisten tasa-arvoisuus".

Rugova, 54, on maltillisen Kosovon demokraattinen liitto (LDK) -puolueen johtaja. Jugoslavian televisio on usean kerran kertonut Rugovan neuvotteluista presidentti Slobodan Milosevicin kanssa. Lännessä on epäilty, että Rugovaa on painostettu yhteistyöhön Jugoslavian viranomaisten kanssa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme