Mainos
Mainos

Kosovon neuvotteluissa salainen osapuoli

Financial Times -lehti kertoo, että EU ja Venäjä käyttivät salaista neuvottelukanavaa yhteydenpidossaan Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin kanssa varmistaakseen tuen Kosovon rauhansuunnitelmalle.

Lehden mukaan salaisena välittäjänä toimi ruotsalaissyntyinen liikemies Peter Castenfelt. Financial Times oli saanut tietonsa EU:n ja Jugoslavian virkamiehiltä, joiden mukaan Castenfeltin välityksellä toiminut keskusteluyhteys avattiin toukokuussa.

Nimettömät lähteet Serbian turvallisuuspalvelusta kertoivat, että Castenfelt oli toimittanut Milosevicille ensimmäistä kertaa tiedot niistä lopullisista ehdoista, joilla Nato suostuisi lopettamaan Jugoslavian pommitukset. Tämä tapahtui vain muutamaa päivää aiemmin kun presidentti Martti Ahtisaari ja Venäjän Balkan-lähettiläs Viktor Tshernomyrdin toivat rauhantarjouksen Belgradiin.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme