Mainos
Mainos

Kosovon pommitukset eivät johda sotarikossyytteisiin

Sotilasliitto Naton Jugoslaviaan kohdistuneista pommituksista ei ole aihetta aloittaa rikostutkintaa, YK:n sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjä Carla del Ponte kertoi turvallisuusneuvostolle.
-Vaikka Nato tekikin joitain virheitä, olen tullut vakuuttuneeksi siitä, ettei se tahallaan tähdännyt siviileihin tai laittomiin sotilaskohteisiin pommituskampanjan aikana, del Ponte sanoi.

Jugoslavian hyväksi työskentelevät länsimaiset asianajajat ja Venäjän parlamentin komissio ovat del Ponten mukaan jättäneet useita valituksia sekä esittäneet todisteita sen puolesta, että Nato syyllistyi sotarikoksiin keväällä 1999 vajaat kolme kuukautta kestäneen sodan aikana. Syytökset ovat koskeneet mm. matkustajajunan, pakolaissaattueen ja serbien televisiorakennuksen pommittamista.

Serbiviranomaisten mukaan Naton pommituksissa kuoli 300 ihmistä, mutta tähän lukuun ei ole saatu riippumatonta vahvistusta. Tribunaalin päätös ei todennäköisesti paranna sen välejä Jugoslaviaan. Jugoslavia on syyttänyt sotarikostuomiostuimen syyttäjiä puolueellisuudesta ja estänyt tribunaalin tutkijoilta pääsyn maahan.
(STT-Reuters-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme