Mainos
Mainos

Kosovon tilanteesta neuvotellaan ensi viikolla

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ja Kosovon albaanijohtaja Ibrahim Rugova sopivat tänään, että Kosovon tilanteen ratkaisemiseksi aloitetaan neuvottelut ensi viikolla. Uutistoimisto Tanjugin välittämän tiedon mukaan neuvotteluja käydään Serbian ja albaanivaltuuskunnan välillä.

Toimisto kertoi, että albaaniseparatistit ovat suostuneet aloittamaan neuvottelut Serbian hallituksen valtuuskunnan kanssa. Aiemmin separatistit ovat kieltäytyneet neuvotteluista. Milosevic ja Rugova keskustelivat tänään Belgradissa väkivaltaisuuksien lopettamisesta Kosovossa. Kosovossa enemmistönä olevat albaanit haluavat itsenäisyyttä Serbian alaisuudesta. Yhdysvaltain välityksellä järjestetyn tapaamisen tarkoitus oli sopia säännöllisen neuvotteluprosessin aloittamisesta.

Kosovon albaanit ovat aiemmin esittäneet neuvottelujen ehdoksi, että niitä käydään ulkopuolisen välittäjän avulla. Kosovon kriisi puhkesi maaliskuussa, kun Serbian viranomaiset aloittivat aseistettujen separatistien tukahduttamisen. Noin 160 ihmistä on saanut surmansa yhteenotoissa.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme