Mainos
Mainos

Kosovon vapautusarmeija rekrytoi tehokkaasti

Kosovon vapautusarmeija UCK on maaliskuun jälkeen jopa kolminkertaistanut miesvahvuutensa lähes 17 000 taistelijaan. Arvion esitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon eilen.

Satoja albaaneja kaikkialta maailmasta on saapunut vahvistamaan UCK:n rivistöjä. Lisäksi armeijalla on tehokas värväyskoneisto Pohjois-Albanian pakolaisleireillä. Pentagonin edustajan mukaan UCK on nyt paremmin johdettu, paremmin varustettu ja huomattavasti toimintakykyisempi kuin vielä kaksi kuukautta sitten ja pystyy entistä tehokkaammin taistelemaan serbijoukkoja vastaan.

UCK:lla ei kuitenkaan ole juuri lainkaan raskasta aseistusta, joten se joutuu turvautumaan lähinnä häiritseviin ja nopeisiin sissi-iskuihin. Toisaalta Naton ilmaiskut ovat heikentäneet serbien sotakoneistoa merkittävästi. Ilmaiskujen pelossa serbit eivät esimerkiksi voi käyttää tankkejaan tehokkaasti, vaan joutuvat pitämään ne pois teiltä.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme