Mainos
Mainos

Kosovoon neuvotteluratkaisu

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic on Jugoslavian uutistoimiston Tanjugin mukaan päässyt lännen kanssa sopimukseen, joka takaa Kosovon itsehallinnon Jugoslavian alaisuudessa.

Milosevic on myös suostunut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön,Etyjin, tarkkailijoiden lähettämiseen Kosovoon, ilmoitettiin tänään virallisesti Belgradissa.

Yhdysvaltain erityislähettilään Richard Holbrooken mukaan Jugoslavia on suostunut kansainväliseen maa- ja ilmavalvontaan, jolla pyritään varmistumaan siitä, että Jugoslavia noudattaa YK:n Kosovo-päätöslauselmia. Jugoslavia allekirjoittaa sopimukseen, joka antaa Natolle luvan lentää Kosovon yllä.

Holbrooke toivoi, että nyt alkava poliittinen prosessi on käännekohta kohti kosovolaisten itsehallintoa ja itsemääräämisoikeutta. Sopimukseen pääsystä ilmoitettiin, kun Milosevic ja Holbrooke olivat tänään neuvotelleet vain vajaat puolitoista tuntia Belgradissa.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme