Mainos
Mainos

Kosovoon vaaditaan maajoukkoja

Yhdysvaltojen asevoimien johdon mielestä maajoukkojen lähettäminen Jugoslaviaan on välttämätöntä, jotta sotilaalliset tavoitteet Kosovon kriisissä saavutetaan. Asiasta on kertonut eilen ilmestyvä Newsweek-lehti.

Yhdysvaltojen eri puolustushaarojen komentajat lähettivät jo muutama viikko sitten asiasta kirjelmän puolustusministeri William Cohenille. Kirjelmän mukaan maajoukkojen lähettäminen on ainoa keino saavuttaa poliittiset tavoitteet Kosovossa.

Jotta maasotatoimet voitaisiin aloittaa elokuun alkupuolella, ennen kylmien säiden alkamista, olisi joukkoja ryhdyttävä keskittämään kesäkuun alussa, kirjoitti Newsweek puolustusministeriön lähteitä lainaten.

Puolustusministeriö ei ole ottanut virallista kantaa asiaan. NATO:n tavoitteena on edelleen ajaa serbijoukot Kosovosta ja taata albaanipakolaisten turvallinen paluu kotimaahansa. Newsweek arvioi, että puolustusministeri Cohenille lähetetty kirjelmä voi olla myös kirjoitettu etupäässä tulevia selvittelyjä silmällä pitäen: sotilasjohto haluaa ehkä näin "turvata yhteisen selustansa".

Tiedot eripurasta torjuttiin

Britannian pääministerin Tony Blairin virasto torjuu lehtitiedot Yhdysvaltojen ja Britannian erimielisyyksistä Kosovon kriisissä. Sunday Times -lehti on kertonut eilen, että pääministeri Blair on "syvästi turhautunut" sen vuoksi, että presidentti Bill Clinton ei ole suostunut maajoukkojen lähettämiseen Kosovoon.
-Tällainen on mielikuvituksen tuotetta, kommentoi lehtitietoa Blairin tiedottaja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme