Mainos
Mainos

Kosovosta löytyi telotettuja lapsia

Brittiläiset sotarikostutkijat ovat löytäneet Kosovossa 12 surmatun albaanin ruumiit, kertoo Britannian ulkoministeriö. Uhreista seitsemän oli lapsia. Kaikki oli surmattu ampumalla takaraivoon.

Britannian sotarikostutkimusten johtaja David Gowan kertoi, että ruumiit löydettiin Bela Crkvan kylästä, Prizrenin läheltä. Uhreista kaksi oli miestä, kolme naista ja loput lapsia, joista nuorin oli 4-vuotias ja vanhin 12-vuotias. Gowan luonnehti löytöä "hirvittäväksi".

Oikeuslääketieteelliset tutkimukset viittaavat siihen, että kaikkia oli ammuttu takaraivoon lyhyeltä etäisyydeltä. Kylän asukkaat veivät tutkijat paikalle, josta ruumiit löydettiin. Entisen Jugoslavian sotarikoksia tutkiva kansainvälinen tribunaali tiesi paikan jo entuudestaan.

Gowanin mukaan silminnäkijät kertoivat, että surmatut 12 albaania olivat vain osa uhreista, jotka serbit tappoivat kylässä 25. maaliskuuta pian sen jälkeen kun Nato oli aloittanut Jugoslavian pommitukset.
STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme