Mainos
Mainos

Kostunica: EU:n valittava Serbian ja itsenäisen Kosovon välillä

Serbia vastustaa tiukasti EU:n Kosovoon kaavailemaa laajaa poliisioperaatiota.

Serbian pääministeri Vojislav Kostunica on sanonut, että Euroopan unionin on valittava Serbian ja itsenäisen Kosovon väliltä.

Serbia vastustaa tiukasti EU:n Kosovoon kaavailemaa laajaa poliisioperaatiota. Kostunica sanoi lausunnossaan, että operaation kaltainen tuki Kosovon itsenäisyydelle olisi sama kuin kahmaista osa Serbian alueesta.

Pääministerin mukaan EU joutuu valitsemaan, haluaako se lähentää suhteitaan Serbiaan ja allekirjoittaa yhteistyösopimuksen, vai haluaako se pitää kiinni Kosovo-operaatiosta.

- Olemme tulleet pisteeseen jossa EU:n on valittava, haluaako se kumppanikseen kokonaisen, kansainvälisesti tunnustetun Serbian vai haluaako se luoda näennäisvaltion Serbian maaperälle.

Serbia ja Kosovon albaanijohto eivät päässeet viime vuoden neuvotteluissaan sopuun Serbian maakunnan tulevasta asemasta. Kosovon odotetaan antavan yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen lähikuukausina.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme