Mainos
Mainos

Kostunica: Kosovo kuuluu Jugoslaviaan

Jugoslavian presidentti Vojislav Kostunica katsoo yhdessä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, että Kosovon on pysyttävä osana Jugoslaviaa. He vaativat tänään Moskovassa myös pikaisia neuvotteluja ja sopimusta Kosovon asemasta.

Presidentti Kostunica matkusti pikavierailulle Moskovaan hakemaan tukea Kosovo-politiikalleen ja neuvottelemaan Venäjän kaasutoimitusten uudelleenaloittamisesta. Venäjä katkaisi aiemmin tänä vuonna maakaasutoimituksensa Jugoslavialle lähes kolmen miljardin markan maksamattomien velkojen vuoksi.

Kostunica toivoo Venäjän tukea myös maansa jälleenrakentamiseksi sodan ja kansainvälisen eristyksen jäljiltä. Kostunica tapaa matkallaan Putinin ohella ainakin ulkoministeri Igor Ivanovin.

Venäläiselle televisioasemalle eilen antamassaan haastattelussa Kostunica vaati, että sotilasliitto Naton on korvattava Jugoslavian vastaisten pommitusten aiheuttamat tuhot täysimääräisesti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme