Mainos
Mainos

Kostunica: Nato-liitto mahdollinen

Jugoslavian presidentti Vojislav Kostunica pitää mahdollisena Jugoslavian Nato-liittolaisuutta.

Vojislav Kostunica

Kostunican mukaan Jugoslavian suhteet sotilasliittoon ovat parantuneet niin paljon, että Jugoslaviasta voisi tulla Naton liittolainen eli Jugoslavia saattaisi liittyä Naton rauhankumppanuusohjelmaan.

Brittilehti Timesin haastattelussa Kostunica sanoo, että Jugoslavia on kääntänyt sivua suhteissaan länsimaihin, vajaat kaksi vuotta sen jälkeen kun Nato pommitti Jugoslaviaa Kosovon konfliktin vuoksi.

Kostunican mukaan hänen presidenttikautensa alkuvaihe on ollut ennakoitua vaikeampi: rajakahakat albaanien kanssa ovat jatkuneet, Montenegro on uhannut irtaantua liittovaltiosta, työttömyysprosentti on jo 40, ja pakolaisia on 800 000.

Kostunica nousi Jugoslavian liittovaltion presidentiksi viime lokakuussa sen jälkeen kun kansalaisten mielenosoitukset pakottivat hänen edeltäjänsä Slobodan Milosevicin myöntämään vaalitappionsa.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme