Mainos
Mainos

Kotietsintä uhkaa Kohlia

Syyttäjäviranomaiset suunnittelevat kotietsintää Saksan entisen liittokanslerin Helmut Kohlin kotiin ja toimistoon tutkiessaan puoluerahoitusskandaalia, kertoi sanomalehti Der Spiegel maanantaina. Syyttäjät aikovat lehden mukaan pyytää etsinnälle liittopäivien lupaa, koska Kohl nauttii kansanedustajana parlamentaarista koskemattomuutta.

Valtionsyyttäjän viraston edustaja sanoi, ettei hän voi kommentoida tietoa, koska Kohl, 69, on rikostutkinnan kohteena. Kohlin asianajajan Stephan Holthoff-Pförtnerin mukaan kotietsinnän järjestämisessä ei ole enää mitään järkeä, koska tiedotusvälineet ovat kertoneet siitä etukäteen. Kohl asuu Ludwigshafenissa Lounais-Saksassa, ja hänellä on lisäksi huoneisto Berliinissä.

Kohl on myöntänyt ottaneensa vastaan kuusi miljoonaa Suomen markkaa johtamalleen kristillisdemokraattiselle puolueelle tarkoitettuja laittomia lahjoituksia. Hänen asiaansa on pahentanut se, ettei hän ole suostunut paljastamaan lahjoittajia.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme