Mainos
Mainos

Kotkapari sai palmusunnuntaipoikasen – paljon odotettu kotkanpoika kuoriutui tänään

Amerikkalainen julkkiskotkapari on saanut perheenlisäystä. Livekameran kautta kymmenille tuhansille ihmisille tutuksi tulleiden ”Mr Presidentin” ja ”First Ladyn” toinen poikanen kuoriutui tänään.

Yhdysvaltalainen lintujensuojelujärjestö American Eagle Foundation aloitti valkopäämerikotien pesän liveseurannan sen jälkeen, kun First Lady oli muninut kaksi munaa viime kuussa.

Ensimmäinen muna näki päivänvalon 10. helmikuuta ja toinen ystävänpäivänä, 14. helmikuuta.

Ensimmäinen poikanen kuoriutui perjantaina ja toinen kaksi vuorokautta ensimmäisen jälkeen.

Säätiön mukaan kotkapari on pesinyt Yhdysvaltain kansallisarboretumissa Washingtonissa sijaitsevassa poppelissa toissa vuoden lokakuusta saakka. Kotkapari sai yhden poikasen viime kesänä.

Mr President ja First Lady odottivat tämän kevään perheenlisäystä harvinaisen suuren yleisön edessä. Niiden pesintää seuraavasta livekamerasta on nimittäin kehittynyt sosiaalisessa mediassa jättihitti.

American Eagle Foundation haluaa tehdä livekameran avulla tutuksi petolintujen elämää ja edistää niiden suojelua. Valkopäämerikotkakanta on luokiteltu pahimmillaan erittäin uhanalaiseksi. Nyt sen kanta on elinvoimainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme