Mainos
Mainos

Koulu kielsi oppilaita käärimästä hihojaan — myös halaamisesta varoitettu

Australiassa on noussut kohu koulusta, joka on kieltänyt oppilailtaan käärimästä hihojaan.

Hihojen käärimiskielto oli ollut jo aiemmin epävirallinen koulupukuja käyttävässä William Duncanin -koulussa, mutta virallistettiin kokouksessa tällä viikolla.

Australian kouluviranomaiset ovat kuitenkin kieltäneet, että kyseinen sääntö olisi voimassa. Heidän mukaansa sääntö on edelleen vain kehotus.

– Koulun rehtori on kehottanut oppilaita mieluummin riisumaan pusakkansa kuin käärimään niiden hihat kuumalla säällä, opetusviraston aluejohtaja Glen Hoppner toteaa.

– Yhtäkään lasta ei ole rankaistu, eikä tulla rankaisemaan, jos he käärivät hihansa.

Koulun rehtori oli kuitenkin ilmoituksen jälkeen käärinyt oman pukunsa hihat ylös ja todennut, ettei henkilökohtaisesti hyväksy hihojen käärimistä.

– En pidä tällaisesta näystä. Se näyttää nuhjuiselta.

Samainen koulu oli kohun keskiössä viime vuonna, kun se varoitti oppilaitaan halailusta. Koulu pyörsi halailukieltonsa kuitenkin pari päivää myöhemmin, kun oppilaiden vanhemmat ja media kritisoivat varoitusta ankarasti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme