Mainos
Mainos

Kouluampujan isälle tuomio Saksassa

Saksalainen oikeusistuin on tuominnut ehdolliseen vankeuteen miehen, jonka poika ampui pari vuotta sitten 15 ihmistä kotoaan ottamallaan aseella.

52-vuotias liikemies sai vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdollisen tuomion kuolemantuottamuksesta ja ampuma-aselakien rikkomisesta.

Poika ampui uhrinsa isänsä pistoolilla. 17-vuotias nuorukainen sai aseen käsiinsä, koska murtovarkaita pelkäävä isä säilytti sitä vuoteensa vieressä. Saksan lakien mukaan aseen oikea paikka olisi ollut lukkojen takana.

Ampumatragedia tapahtui Winnendenin pikkukaupungissa Etelä-Saksassa vuonna 2009. Nuorukainen hyökkäsi entiseen kouluunsa ja tappoi yhdeksän oppilasta ja kolme opettajaa. Sen jälkeen hän ampui vielä kolme muuta ihmistä. Nuorukainen surmasi itsensä poliisin piiritettyä hänet.

Syyttäjät katsoivat, että isä todennäköisesti tiesi poikansa mielentilan hauraaksi. Poikaa oli hoidettu masennuksen vuoksi, mutta hän oli keskeyttänyt hoidon.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme