Mainos
Mainos

Koulukavereiden epäilyistä alkoi huikea ketju – vauvana siepattu nainen löysi oikean perheensä

Koskaan ei kannata luopua toivosta. Tämän sai kokea koskettavalla tavalla eteläafrikkalainen pariskunta, jonka lapsi siepattiin vauvana sairaalasta Kapkaupungissa.

Zephany Nurse oli vain kolmen päivän ikäinen, kun tuntematon nainen vei hänet sairaalasta vuonna 1997. Vastasynnyttänyt äiti havahtui unestaan huomatakseen, että vauva oli poissa.

Silminnäkijät kertoivat nähneensä hoitajan asuun pukeutuneen naisen kuljeskelevan sairaalassa sieppauksen aikoihin.

Zephanyn vanhemmat eivät koskaan luopuneet toivosta saada lastaan takaisin, vaan viettivät vuosittain jopa hänen syntymäpäiviään.

Vuosien ajan Zephany eli vain muutamien kilometrien päässä biologisen perheensä kodista. Hänellä oli uusi nimi ja uusi perhe, eikä tyttö koskaan epäillyt olevansa jonkun muun lapsi.

Viime vuoden tammikuussa kohtalo puuttui kuitenkin tytön elämään. Tyttö nimeltä Cassidy aloitti opinnot samassa koulussa kuin Zephany, ja luokkakaverit olivat ihmeissään.

Tytöt olivat hyvin samannäköisiä. Yhdennäköisyys oli suorastaan hämmästyttävä.

Eräänä päivänä Cassidyn isä näki tytöt syömässä hampurilaisia yhdessä. Hän tyrmistyi heidän yhdennäköisyydestään ja otti välittömästi yhteyttä poliisiin. 

DNA-testit osoittivat, että kyseessä oli perheen kauan kadoksissa ollut tytär. Hänet otettiin sosiaaliviranomaisten huostaan, ja hänet kasvattanut nainen pidätettiin.

Hänet todettiin viime viikolla syylliseksi 17 vuoden takaiseen kidnappaukseen.

Oikeudessa nainen murtui kyyneliin kertoessaan kuinka ei ole nähnyt tyttärenään pitämää nuorta naista viime vuoden tammikuun jälkeen. 

Syyksi sieppaukseen hän kertoi vuonna 1996 saamansa keskenmenon, jota hän ei ollut halunnut kertoa miehelleen. Nainen oli maksanut henkilölle, joka oli luvannut löytää hänelle sopivan vauvan. 

Huhtikuussa 1997 hän kertoi saaneensa peittoihin käärityn vauvan syliinsä juna-asemalla.

Oikeus kuitenkin epäilee naisen tarinaa. Häntä odottaa vähintään viiden vuoden vankeustuomio.

Zephanyn uskomattomasta tarinasta kertoo muun muassa brittilehti Guardian.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme