Mainos
Mainos

Koululaisia tarkkaillaan Ebola-tartunnan varalta USA:ssa

Muutamaa kouluikäistä lasta ja yhteensä lähes 20 henkilöä tarkkaillaan Yhdysvalloissa Ebola-tartunnan varalta.

Texasin osavaltion kuvernööri Rick Perry kertoi tiedotustilaisuudessa, että Ebola-tartunnan saanut amerikkalaismies on ollut samassa tilassa viiden lapsen kanssa viikonloppuna tartunnan saamisen jälkeen. Lasten tilaa tarkkaillaan heidän kotonaan. Lapsilla ei ole todettu oireita. Kaikiaan tarkkailussa on 12–18 ihmistä, jotka ovat olleet yhteydessä potilaaseen.

– Tiedän, että vanhemmat ovat huolissaan. Kyseiset lapset on tunnistettu. Tautihan ei voi tarttua oireettomalta potilaalta, Perry rauhoitteli.

Yhdysvaltojen ensimmäinen Ebola-tartunta vahvistettiin eilen. Mies oli lentänyt Ebola-alueelta Liberiasta Brysselin kautta Yhdysvaltoihin 20. syyskuuta. Ensimmäiset Ebola-oireet ilmenivät 24. syyskuuta, kaksi päivää myöhemmin hän hakeutui lääkärihoitoon, ja 28. syyskuuta mies eristettiin sairaalahoitoon.

Mies on ensimmäinen Länsi-Afrikan ulkopuolella vahvistetusti Ebola-tartunnan saanut henkilö. Miehen tilan kerrottiin keskiviikkona olevan vakaa, mutta vakava.

Historian pahimpaan Ebola-epidemiaan on kuollut yli 3300 ihmistä. Maailman terveysjärjestö WHO päivitti lukuja tänään. Tartuntatapauksia on lähes 7200.

Amerikkalaisviranomaiset kertoivat keskiviikkona tutkivansa myös toista, mahdollista Ebola-tapausta. Viranomaisten mukaan tutkittava henkilö kuuluu Liberiasta tulleen miehen lähipiiriin. Miestä hoitavan sairaalan mukaan on epätodennäköistä, että hoitohenkilökunta olisi altistunut Ebolalle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme