Mainos
Mainos

Kovaa puhetta Obamalta: "Trump on epäsopiva presidentiksi"

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kehoitti republikaaneja sanoutumaan irti Donald Trumpin rajuimmista puheista. Samalla Obama käytti itse vahvoja ilmaisua kutsuen Trumpia "epäsopivaksi" ja "valitettavan valmistautumattomaksi" toimimaan presidenttinä.

– Kyse ei ole vain yksittäisestä mokasta, Obama sanoi ja lisäsi Trumpin möläytysten olevan päivittäisiä. 

Presidentti Obama myös kannusti republikaaneja käymään Trumpia vastaan. 

– Jossakin vaiheessa teidän täytyy sanoa: Tämä ei ole henkilö, jota voin tukea Yhdysvaltain presidentiksi, vaikka hän olisikin puolueeni presidenttiehdokas. 

Obaman kommentit sattuivat sopivaan haavaan, sillä Trumpin ympärillä kuohuu taas: Demokraattien puoluekokouksessa puhunut menehtyneen amerikkalaissotilaan isä sanoi, ettei Trump ole uhrannut mitään koko elämänsä aikana. 

Kun Trumpilta myöhemmin kysyttiin kommentteja asiaan, hän kiinnitti huomionsa menehtyneen sotilaan muslimiäitiin, jonka hän pohti pysytelleen hiljaa siksi, ettei hänellä ollut lupaa puhua. Lisäksi uhrauksista kysyttäessä Trump kertoi uhranneensa paljonkin, muun muassa menestyneensä hyvin elämässään. 

"Epäsopiva kandidaatti"

– Minun mielestäni republikaanien presidenttiehdokas on epäsopiva toimimaan presidenttinä, Obama sanoi. 

– Sanoin näin jo viime viikolla, mutta hän jatkuvasti todistaa minun olleen oikeassa. Hän hyökkää suuria uhrauksia tehneen perheen kimppuun, eikä hänellä ei ole riittäviä tietoja Euroopan, Lähi-Idän ja Aasian kriittisistä asioista. Hän on valitettavan valmistautumaton tähän työhön, Obama jatkoi.

Obaman mielestä republikaanien pitäisi joko sanoutua selvästi irti Trumpin puheista tai sitten tukea ja hyväksyä Trumpin lausunnot. 

– En usko, että Trumpin puheet edustavat kovinkaan monen republikaaniedustajan mielipidettä, Obama päättää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme