Mainos
Mainos

Kovan linjan tshetsheenikomentaja varoitti Venäjää

Radikaali tshetsheenikomentaja Salman Radujev on varoittanut Venäjää uusista terrori-iskuista. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Radujev kertoi eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa jatkavansa sotaa, kunnes Tshetshenia on täysin itsenäinen.

Venäjän rautatiet on julistettu hälytystilaan ja turvatoimia on kiristetty viimeaikaisten hyökkäysten ja hyökkäysyritysten vuoksi. Radujev on ilmoittanut ottavansa vastuulleen osan hyökkäyksistä.

Tshetsheenikomentaja aikoo omien sanojensa mukaan käydä laajamittaista sotaa rautateitä vastaan. Rautatieasemat ovat hänen mukaansa "sotilaallisia kohteita". Radujevin mukaan tshetsheenijohtaja Zelimhan Jandarbijevin edustajat kävivät hänen luonaan viikonloppuna pyytämässä, että hän lopettaisi terroriteot. Radujev kertoi kuitenkin kieltäytyneensä.

Itar-Tassin mukaan Radujev sanoi tekevänsä kaikkensa estääkseen tshetsheenien ja venäläisten rauhanpyrkimykset. Tshetsheenikomentajan uskottiin saaneen surmansa taisteluissa maaliskuussa, mutta hän ilmestyi uudelleen julkisuuteen aiemmin tässä kuussa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme