Mainos
Mainos

"Kovan luokan metsästäjiä" – Trumpin poikien harrastus vaaliaseeksi Iowassa

Donald Trumpin kampanjatoimisto veti viime hetkillä ennen Iowan esivaaleja ässän hihasta. Koska Trumpin kaupunkilaiskarsima ei välttämättä pure maaseudulla, pojille rakkaan metsästysharrastuksen toivotaan satavan isäpapan vaalilaariin.

Trumpin kilpailija Ted Cruz on viime viikkojen ajan vihjaillut ennakkosuosikkina olevan Trumpin “New Yorkin arvomaailmasta”.

Vihjailu on otettu Trumpin kampanjatoimistossa vakavasti, sillä viimeiset Iowassa menestyneet republikaaniehdokkaat – Rick Santorum and Mike Huckabee –  molemmat toivat metsästysharrastuksensa esille juuri ennen Iowan esivaalia. Iowan osavaltiossa asuu arviolta 222 000 metsästäjää.

Koska Trumpia ei kiinnosta metsästys, joukko toimittajia kutsuttiin perjantaina tutustumaan Trumpin poikien ”luontoa suojelevan metsästyksen” maailmaan. 

Kutsun esitti Trumpin tueksi perustettu Urheilijat Trumpin puolesta -yhdistys, joka on viime päivät  kiertänyt ympäri Iowaa kertomassa Donald Trump Juniorin ja Eric Trumpin metsästysharrastuksesta. 

Don Peay, Utahista kotoisin oleva ”luonnonsuojelija” ja ”metsästäjä” kehuu poikia estoitta.

– He ovat innokkaita ja puhuvat oikeaa kieltä, tuntevat varusteet ja ovat kovan luokan metsästäjä/lunnonsuojelijoita ja kalastajia.

Suurriistaa Afrikassa

Trumpin poikien  metsästysinto tuli julkisuuteen jo vuonna 2012, kun  Zimbabwessa Afrikassa otetut kuvat levisivät julkisuuteen. Suurriistan metsästykseen osallistuneet pojat poseeraavat tapettujen leopardien, norsujen ja krokotiilien vierellä.

Kohun seurauksena pojat  ilmoittivat metsästävänsä 90 prosenttisesti tyypilliseen amerikkalaiseen tapaan vaikkapa kauriita tai fasaaneja. He eivät nähneet ristiriitaa Afrikan metsästysmatkojen ja hirvenmetsästyksen välillä.

Trump Juniorin mukaan suurriistan metsästys on tärkeä alueiden suojelua myös Afrikassa.

– Olen ollut onnekas päästessäni maailmalle tekemään näitä matkoja. Matkat ovat kalliita mutta sen arvoisia. Joillekin Afrikan matkoille, joissa voi tehdä ja kokea paljon, voi päästä kuitenkin lähes samalla hinnalla kuin Coloradoon hirvimetsälle, Trump Jr. on kommentoinut.

Isoisän työläistausta arvossaan

Trumpin poikien rooliksi vaaleissa on muutenkin antaa elämästään maanläheinen kuva.Trumpin pojat eivät ole kuitenkaan eläneet päivääkään työläiselämää. Molemmat vanhemmat olivat usein poissa ja lapset kasvatti hoitajien joukko. Työpaikan sai vartuttuaan isän yritysryppäästä.

Niinpä esille on tuotu se, että metsästysharrastuksen esitteli pojille Trumpin ex-vaimon Ivana Trumpin isä, kommunistisesta Tŝekkoslovakiasta kotoisin ollut ehta työmies Milos.

Kampanjan aikana on tehty myös selväksi, että pojat saattavat metsästysmatkoillaan yöpyä erittäin hankalissa olosuhteissa kahden hengen teltassa tai vaikkapa tavallisena poliisina toimivan kaverin sohvalla.

Iowan esivaaleilla on suuri merkitys presidenttipelin kampanjatukien kannalta ja huonoiten pärjäävät joutuvat yleensä jättämään kisan kesken tukijoiden kaikotessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme