Mainos
Mainos

Kovat kaavailut huumevankien vartiointiin: Näitä ei kukaan pysty lahjomaan

Indonesiassa kaavaillaan aivan uudenlaisia vartijoita vankilaan, jossa pidetään huumerikoksista kuolemaan tuomittuja vankeja. 

Saarella sijaitsevan vankilan vartijoiksi suunnitellaan krokotiileja, jotka ovat viranomaisten mukaan erinomaisia tähän tarkoitukseen. Idean isän, huumeiden vastaisen viraston johtajan Budi Waseson mukaan krokotiileja asetetaan vankilan ympärille "niin paljon kuin mahdollista". Lisäksi niiden laji on tärkeä, sillä niiden täytyy olla "kaikkein raivoikkainta sorttia". 

Krokotiilien uskotaan sopivan parhaiten juuri huumeista tuomittujen vankien vartiointiin, sillä niitä eivät huumekuriirit pysty lahjomaan.

Projekti on vielä alkutekijöissään, eikä tarkkaa paikkaa tai ajankohtaa krokotiilivartijoiden käyttöön ole vielä olemassa. Viraston kerrotaan käyvän keskusteluja asiasta maan oikeusministeriön kanssa.

Indonesian huumelait ovat maailman ankarimpia. Huumerikoksesta voi saada kuolemantuomion. Myös korruptio on maassa yleisesti tunnustettu ongelma.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot