Mainos
Mainos

Köyhistä ja orvoista lapsista koulitaan taistelijoita – poliisi tutkii vapaaottelusalia Kiinassa

Vapaaottelusali Chengdussa Lounais-Kiinassa adoptoi satoja köyhiä tai vanhempansa menettäneitä lapsia kouluttaakseen näistä vapaaottelijoita, kertoo South China Morning Post.

Poliisi aloitti tutkinnan Endo MMA Club -salin toiminnasta, kun netissä levisi video kahdesta 14-vuotiaasta pojasta kamppailemassa vapaaotteluhäkissä yleisön edessä.

Videon mukaan pojat on adoptoitu köyhyyden riivaamilta alueilta, ja he saavat intensiivistä vapaaottelukoulutusta läpi lapsuutensa. Pojat eivät ole yksin, sillä videon mukaan heitä on karkeasti neljäsataa.

Salin perustaja, tiibetiläinen entinen poliisi Enbo kertoo aloittaneensa toiminnan vuonna 2001 ja kannustaneensa lapsia liittymään, estääkseen näitä sortumasta rikoksiin. Hän sanoo joidenkin oppilaiden työllistyneen henkivartijoina tai pärjänneen hyvin kansallisissa kamppailulajikisoissa.

Videossa haastateltujen poikien mukaan joistakin harjoittelu on liian rankkaa, mutta heidän mielestään olisi huonompi vaihtoehto palata takaisin kotikylään. Salilla ruoka on parempaa, heillä on katto pään päällä ja heidän ei tarvitse tehdä kylän töitä selvitäkseen.

– Täällä on kaikkea: ruokaa, vaatteet ja katto pään päällä, toinen pojista sanoo.

– Ruoka täällä on paljon parempaa kuin kotona. Täällä on lihaa ja munia, kun taas kotona on tarjolla vain perunoita. Kotona minun pitäisi tehdä hanttihommia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme