Mainos
Mainos

Krajisnik: serbit vannovat uskollisuutta Bosnialle

Bosnian serbien johtaja Momcilo Krajisnik lupasi, että hän ja muut serbijohtajat ovat valmiit antamaan uskollisuudenvalan Bosnialle. Hän pyysi samalla Bosnian kolmijäsenistä presidenttineuvostoa koolle.

Ulkovallat arvostelivat viikonvaihteessa serbejä rajusti, kun nämä jäivät saapumatta Bosnian parlamentin avausistuntoon. Serbit perustelivat poissaoloaan turvallisuussyillä, mutta asiantuntijoiden mukaan suurempi ongelma on heidän haluttomuutensa sitoutua julkisesti maahan, josta he haluavat erota.

Krajisnik sanoi kuitenkin Bosnian serbien radiossa olevansa valmis vannomaan uskollisuudenvalan Bosnialle. Hän neuvotteli aiemmin päivällä Englannin ulkoministeriön edustajan Nicholas Bonsorin kanssa. Krajisnik ilmoitti myös, että serbit ovat valmiit kehottamaan kaikkia parlamenttiedustajiaan allekirjoittamaan uskollisuudenvalan mahdollisimman nopeasti.

Krajisnik edustaa serbejä Bosnian kolmihenkisessä presidenttineuvostossa. Neuvosto on tähän mennessä kokoontunut vain kerran.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme