Mainos
Mainos

Kranaatti-isku tappoi irakilaisvankeja

Bagdadilaiseen vankilaan tehty isku tappoi kuusi ja haavoitti lähes 60 vankia. Suuren vesijohdon katkeaminen taas jätti sadattuhannet kaupunkilaiset ilman vettä.

Kuusi irakilaisvankia on kuollut Bagdadin lähellä sijaitsevaan vankilaan tehdyssä kranaatti-iskussa. Yhdysvaltain asevoimat kertoi eilen sattuneesta välikohtauksesta tänään.

Armeijan mukaan vankilan alueelle osui kolme kranaattia, jotka surmasivat heti kolme vankia. Toiset kolme menehtyivät vammoihinsa amerikkalaisessa sotilassairaalassa. Abu Ghraibin vankilaan tehdyssä iskussa haavoittui lisäksi lähes 60 vankia. Iskun tekijöistä ei ole toistaiseksi tietoa.

Suurin osa vankilan noin 500 asukista on majoitettu pihalla oleviin telttoihin, koska sellejä kunnostetaan parhaillaan.

Vesiputken katkeaminen nostatti tulvia Bagdadissa


Irakin jälleenrakennussuunnitelmat ovat myös kokeneet uusia takaiskuja, kun suuri Bagdadissa kaupungin pohjoisosaan johtava vesiputki joutui sabotaasin kohteeksi. Putken katkeaminen on aiheuttanut tulvia ja katkonut liikennettä. Punaisen Ristin mukaan noin 300 000 bagdadilaista on iskun takia ilman vettä. Liki 50 asteen helteistä kärsivässä kaupungissa oli jo entuudestaan vesihuolto-ongelmia.

Vastaavat iskut sähkölinjoja ja öljypumppuja sekä -putkia vastaan ovat hidastaneet merkittävästi liittouman yrityksiä saada Irakin jälleenrakennus alulle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme