Mainos
Mainos

Kreikan äärioikeisto asettui säästöjä vastaan

Kreikan poliittinen tilanne näyttää jälleen mutkistuvan uuden tukipaketin edellyttämien säästöjen edessä.

Yhteishallitukseen kuuluvan äärioikeistolaisen Laos-puolueen johtaja Giorgios Karatzaferis sanoo, ettei puolue aio äänestää säästöjen puolesta. Vasta eilen Kreikan yhteishallituksen puolueet ilmoittivat hetki ennen euromaiden valtiovarainministerikokousta, että sopu säästöistä on löytynyt.

Laos-puolueen kieltäytyminen ei silti estä säästöjen hyväksymistä, koska sillä on 300-jäsenisessä parlamentissa vain 16 paikkaa. Äänestys on määrä pitää ylihuomenna.

Karatzaferis äityi myös moittimaan Saksan, Suomen ja muiden parhaan luottoluokituksen euromaiden vahvaa otetta velkakriisin hoidosta.

– Päätöksiä ei tehdä enää Brysselissä, vaan tornissa Berliinin ulkopuolella, missä liittokansleri Angela Merkel neuvottelee satelliittimaidensa, Hollannin, Itävallan, Suomen – ja viimeisenä ja valitettavana Luxemburgin kanssa, hän sanoi tiedotustilaisuudessa Ateenassa.

Eilen Kreikan sosialistipuolueen varatyöministeri erosi vastalauseena rankoille säästöille.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme