Mainos
Mainos

Kreikan hallitus sai luottamuksen

Kreikan hallitus on saanut parlamentin luottamuksen. Parlamentin 300 edustajasta 153 äänesti luottamuksen puolesta. Luottamusta vastaan äänesti 145 edustajaa.

Äänestys oli valtava helpotus maan pääministerille George Papandreoulle, jonka väistymistä maan johdosta on vaadittu laajasti. Äänestystuloksen uskotaan myös vakauttavan koko euroalueen tilannetta, sillä pikaisten vaalien uskottiin vaikeuttavan EU:n sorvaaman pelastuspaketin hyväksymistä Kreikassa.

Papandreou toivoo, että maahan muodostetaan nyt laajapohjainen koalitiohallitus, joka hyväksyisi yhtenä rintamana 130 miljardin euron pelastuspaketin. Parlamentille pitämässään puheessaan Papandreou vihjasi, että hän on mahdollisesti valmis luopumaan vallasta.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan uutta hallitusta johtaisi hallituspuolueen valtiovarainministeri Evangelos Venizelos.

Kreikan pääoppositiopuolueen johtaja on kuitenkin kieltäytynyt hallitusyhteistyöstä ja vaatii maahan pikaisia vaaleja.

(MTV3)

Katso Anne Sjöholmin juttu Ateenasta (Seitsemän uutiset 5.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme