Mainos
Mainos

Kreikan ja lainoittajien neuvottelut jatkuvat tiiviinä – pöydällä tutut kysymykset työmarkkinoista, eläkkeistä ja verotuksesta

Lainoittajat ja Kreikka jatkavat lähipäivinä tiiviisti neuvotteluitaan Kreikan lainaohjelmasta. Maanantaina koolla ollut euroryhmä sai vain tilannekatsauksen Kreikasta.


Poliittinen päätös uuden lainaerän maksamisesta Kreikalle voidaan tehdä vasta sitten, kun instituutiot eli komissio, Euroopan keskuspankki, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Euroopan pysyvä kriisirahasto EVM ovat päässeet yhteisymmärrykseen Kreikan kanssa.


Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem kertoi kokouksen jälkeen, että osapuolet jatkavat neuvotteluita Brysselissä. Pöydällä ovat hänen mukaansa vanhat tutut kysymykset työmarkkinoiden uudistamisesta, eläkkeistä ja verotuksesta.


Kreikka selviää näillä näkymin heinäkuun lopulle ilman uutta lainaerää 86 miljardin euron lainaohjelmastaan.  


Vaikka kiirettä  lainapäätökselle ei ole, niin osapuolet pyrkivät etenemään nopeasti välttääkseen turhaa epävarmuutta markkinoilla.  


Euroryhmän puheenjohtaja on todennäköisesti vaihtumassa, koska Dijsselbloemin työväenpuolue ei näillä näkymin ole Hollannin seuraavassa hallituksessa. Vielä on kuitenkin epävarmaa, istuuko hän kautensa loppuun eli tammikuulle 2018.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme