Mainos
Mainos

Kreikan kaaos: Syrizan rivit rakoilevat ja virkamiehet marssivat työpaikoiltaan

Kreikan varavaltiovarainministeri Nadia Valavani on eronnut tehtävästään. Valavani ilmoitti, ettei voi tukea lainaohjelmaneuvottelujen ehtona vaadittuja säästö- ja uudistustoimia, eikä siten voi jatkaa hallituksessa.

Energiaministeri Panagiotis Lafazanis ilmoitti vuorostaan, että hän aikoo äänestää lakipakettia vastaan. Parlamentti äänestää myöhemmin tänään ensimmäisestä neljän lain paketista, joka sisältää kiristyksiä muun muassa verotukseen, eläkkeisiin ja työlakeihin.

Kreikan päähallituspuolue Syriza on syvästi eripurainen lakipaketista ja monien sen kansanedustajien odotetaan äänestävän toimia vastaan.

Puolueen keskuskomitean 201 jäsenestä 107 on vaatinut paketin hylkäämistä ja uutta puoluekokousta. Pääministeri Alexis Tsiprasin odotetaan silti saavan parlamentin hyväksynnän esityksille, koska toimet saavat tukea euromyönteisen opposition riveistä.  

Kreikkalaiset virkamiehet marssivat ulos työpaikoiltaan 

Kreikkalaiset virkamiehet sekä farmaseutit kävelivät tänään ulos työpaikoiltaan kaduille osoittamaan mieltään. Protestoijat vaativat maan parlamenttia äänestämään uutta tukiohjelmaa ja sen ehtoja vastaan.

Mielenosoittajilla oli kädessään kylttejä, joissa parlamenttia pyydettiin perumaan maan tukiohjelma ja sanomaan ei Euroopan unionin, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston politiikalle.

Päivällä järjestettyihin mielenosoituksiin osallistui muutama tuhat protestoijaa, mutta myöhemmin illalla on luvassa lisää mielenosoituksia. Kreikan parlamentti äänestää tänään lakimuutoksista, joita maalta vaaditaan, jotta se voi aloittaa neuvottelut lainoittajiensa kanssa uudesta tukiohjelmasta.

Mielipidemittausten mukaan 70 prosenttia kreikkalaisista toivoo parlamentin kuitenkin hyväksyvän lakimuutokset.

Tukiohjelma voisi estää maan vararikon, mutta samalla Kreikan olisi muiden muassa toteutettava laaja yksityistämisohjelma, uudistettava hallintoaan, leikattava eläkkeitä ja nostettava arvonlisäveroaan. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme