Mainos
Mainos

Kreikan lamauttanut kuljetuslakko loppumassa

Kreikan lamauttanut kuljetusalan lakko näyttää olevan loppumassa. Kuljetusyrittäjät ovat palailleet ympäri maata töihin ja lopettaneet polttoainekuljetusten häirinnän. Viranomaisten mukaan polttoaineen saatavuus huoltoasemilla on palaamassa normaaliksi.

Maan hallitus oli aiemmin uhannut nostaa syytteitä lakkolaisia vastaan ja perua lakkoilevien yrittäjien luvat. Hallitus oli patistellut lakkolaisia töihin hätätilalakiin vedoten jo keskiviikosta lähtien. Lakkoliitto ilmoitti vievänsä hätätilamääräykset oikeuteen.

Lakkolaiset olivat estäneet polttoainekuljetukset maanantaista lähtien. Sen vuoksi sotilaat toimittivat polttoainetta sairaaloihin, voimalaitoksiin ja muihin kriittisiin kohteisiin.

Kreikan matkailuviranomaisten mukaan lakolla kesken kiivainta turistikautta on tuhoisat vaikutukset elinkeinolle. Kreikan saarilla tienvieret ovat täyttyneet turistien hylkäämistä vuokra-autoista, joihin ei ole polttoainetta. Pohjois-Kreikassa polttoainetta on haettu naapurimaista Bulgariasta ja Makedoniasta.

Yrittäjät vastustavat maan suljetun kuljetusalan avaamista uusille yrittäjille.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme