Mainos
Mainos

Kreikan mellakat puhkeamassa jälleen

Kreikassa väkivaltaiset mielenosoitukset jatkuvat. Tuhansia mielenosoittajia on marssimassa kohden parlamenttirakennusta Ateenan keskustassa.

Poliisi on yrittänyt hajottaa kyynelkaasulla joukkoa, josta on heitelty poliisia kivillä.

Myös Thessalonikissa on marssittu illalla. Yli tuhannen ihmisen mielenosoitus on kuitenkin sujunut rauhallisesti.

Kreikan tapahtumia Ateenassa seuraava toimittaja Rita Strömmer sanoo, että levottomuudet näkyvät kaupungissa selvästi.

- Kaupungin keskustassa huomion kiinnittää paitsi särkyneet ikkunat, myös pahasti palaneet liiketilat. Monia tuntuu harmittavan se, että joulumyynti on juuri käynnissä, joten takapakkia tulee muutenkin finanssikriisistä kärsivälle taloudelle.

Sadat hengityssuojaimin varustautuneet puhtaanapitolaitoksen työntekijät ja kauppojen omistajat ovat siivonneet Ateenan kaduilta marmorimöhkäleitä, kivenmurikoita, lasinsirpaleita ja palaneita autoja.

Viime lauantaina alkaneiden mellakoiden arvioidaan aiheuttaneen yksistään Ateenassa kymmenien miljoonien eurojen taloudelliset vahingot. Hallitus on luvannut taloudellista tukea väkivaltaisuuksien kohteiksi joutuneille kauppiaille, mutta asiantuntijoiden mukaan Kreikan räjähdysaltis tilanne vaikuttaa pitkällä aikavälillä erityisesti turismiin.

Kreikka saa matkailusta lähes 20 prosenttia bruttokansantuotteestaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme