Mainos
Mainos

Kreikan oppositio yrittää muodostaa uutta hallitusta

Kreikan suurimman oppositiopuolueen Uuden demokratian johtaja alkaa tunnustella uuden hallituksen muodostamista.

Puoluejohtaja Vangelis Meimarakis aikoo neuvotella hallituksen muodostamisesta myös eilen pääministerinpaikalta eronneen Syriza-puolueen Alexis Tsiprasin kanssa.   

Meimarakisin mukaan uusia vaaleja pitäisi mahdollisuuksien mukaan välttää. Asiasta on kuitenkin oppositiossa erimielisyyttä, sillä To Potami -puolueen johtajan Stavros Theodorakisin mielestä uutta hallitusta ei saada kokoon nykyisen parlamentin pohjalta.   

Hallituskuvioita monimutkaistaa Kreikkaa hallinneen Syriza-puolueen hajoaminen. 25 puolueen kansanedustajaa perustaa uuden puoleen, jonka johtajaksi tulee entinen energiaministeri Panagiotis Lafazanis. Syrizalla on ollut tähän saakka 149 edustajaa 300-paikkaisessa parlamentissa. 

Uudesta puolueesta tulee parlamentin kolmanneksi suurin ryhmä. Myös tämä uusi puolue on ilmoittautunut halukkaaksi muodostamaan uutta hallitusta.  

Jos uutta hallituspohjaa ei löydy kolmessa päivässä, edessä ovat uudet parlamenttivaalit. Ne on järjestettävä 30 päivän kuluessa ilmoituksesta.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme