Mainos
Mainos

Kreikan pääministeri järjesteli hallituksensa uudelleen

Kreikan pääministeri George Papandreou on uusinut hallitustaan tehostaakseen talouskriisin vastaista taistelua. Uudistus paisutti hallituksen jäsenmäärää 48:aan aiemmasta 36:sta. Varsinaisia ministereitä on 17.

Kyse on lähinnä paikkojen kierrätyksestä, sillä hallitukseen nousi vain muutama tyystin uusi ministeri. Valtiovarainministeri George Papakonstantinou jatkaa tehtävässään, joka on yksi avainpaikkoja.

Papandreoun johtama sosialistihallitus nousi valtaan vajaa vuosi sitten, ja sen taivalta ovat leimanneet vakava talouskriisi ja sen vaatimat säästöt.

Valtiovarainministeri Papakonstantinou ounasteli viime viikolla, että Kreikka saattaa pärjätä jo tänä vuonna ennakoitua paremmin. Hänen mukaansa maalla ei ole vaikeuksia supistaa julkisen talouden vajetta tavoiteltuun 8,1 prosenttiin. Viime vuonna vaje oli 14 prosenttia.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme