Mainos
Mainos

Kreikan pääministeri yhä optimistinen sovusta velkojien kanssa

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras luottaa yhä siihen, että maa pääsee lainoittajiensa kanssa sopuun.

Tsipras sanoi ensimmäisen EU-huippukokouksensa jälkeen, että keskusteluissa euroryhmän puheenjohtajan kanssa tapahtui edistystä.

Tsipras ja euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem sopivat, että sovittelu Kreikan lainaohjelman kohtalosta jatkuu lähipäivinä. Kyseessä on sikäli edistysaskel, että keskustelut oli ehditty vetää kokonaan jäihin.

Tsipras ei halunnut käyttää velkojien edustajista sanaa troikka, koska sillä on liian karvas maku Kreikassa.

Kreikka haluaa eroon tukiohjelmasta, joka erääntyy kuun lopussa. Muut euromaat eivät ole valmiita tukemaan Kreikkaa hätälainaohjelman ulkopuolella.

Kreikan hallituksen ja velkojien edustajat kertoivat eilen, että tänään pyritään pohjustamaan euromaiden maanantain kokousta.

Sovittelun jatkuminen lisää toivoa kompromissin synnystä. Pelkona oli, että osapuolet joutuvat palaamaan maanantaina kylmiltään kokouspöytään sen jälkeen, kun neuvottelut karahtivat pahasti karille aiemmin tällä viikolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme