Mainos
Mainos

Kreikan pääministerivalinta mutkistumassa

Kreikan uudeksi pääministeriksi veikatun Lukas Papademosin valinnassa on ilmennyt ongelmia. Ongelmat liittyvät niin konservatiivi- kuin sosialistipuolueeseen, kertovat puoluelähteet uutistoimisto Reutersille. Lähteiden mukaan puolueet pohtivat nyt muita vaihtoehtoja uudeksi pääministeriksi.

Euroopan keskuspankin entinen varapääjohtaja Papademos oli neuvottelulähteiden mukaan nousemassa uudeksi pääministeriksi vielä eilen illalla.

Kreikan pääpuolueiden välillä oli tiettävästi kiistaa ainakin ennenaikaisten vaalien ajankohdasta. Papademosin on kerrottu vastustaneen vaalien järjestämistä jo helmikuussa.

Hallituslähteen mukaan Kreikan uusi hallitus julkistetaan tänään puoluejohtajien kokouksen jälkeen. Lähde kertoo Reutersille, että väistyvä pääministeri George Papandreou tapaa maan presidentin Karolos Papouliasin puoleenpäivään mennessä. Lähde ei suostu paljastamaan, mistä tapaamisessa keskustellaan.

Pääpuolueet sopivat uuden hallituksen muodostamisesta periaatteessa jo sunnuntaina, mutta tulokset antavat odottaa itseään.

(MTV3 - STT- Reuters - AFP)

Katso Pauliina Pietilän juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme