Mainos
Mainos

Kreikan parlamentti hyväksyi ankarat säästöt

Kreikan parlamentti on hyväksynyt 30 miljardin euron säästöpaketin. Parlamentti vahvisti säästöpaketin voimaantulon kahdessa äänestyksessä.

Ankarat säästöt ovat olleet ehtona sille, että Kreikka saa euromaiden ja kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n jättimäisen apupaketin.

Vaikka Kreikan hallituksen esittämä säästöpaketti sai aikaan tiukkaa keskustelua maan parlamentissa, hyväksyttiin se lopulta selkeästi. Esitystä tukivat sosiaalidemokraatit ja äärioikeisto. Konservatiivit, kommunistit ja radikaali vasemmisto vastustivat esitystä.

30 miljardin euron säästöt tarkoittavat käytännössä muun muassa arvonlisäveron korottamista ja eläkeiän nostoa. Julkisen alan työntekijöiltä ja eläkeläisiltä poistuvat ylimääräiset kuukausipalkat, joita heille on maksettu kaksi kertaa vuodessa. Perusvirkamiehen palkka putoaa 1300 eurosta noin tuhanteen euroon kuukaudessa.

(MTV3 - Reuters)

Katso Katja Kannonlahden juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme