Mainos
Mainos

Kreikan räjähdelaiva oli matkalla Sudaniin

Kreikan laivastoministeri George Anomeritisin mukaan Kreikan viranomaisten löytämä 680 tonnin räjähdelasti oli matkalla Sudaniin. Lastin vastaanottajaksi on paljastunut yhtiö, joka käyttää tekaistua postilokero-osoitetta Sudanin pääkaupungissa Khartumissa.

Kreikan erikoisjoukot pysäyttivät Marshallsaarille rekisteröidyn Baltic Sky -nimisen laivan eilen saatuaan vihjeen, jonka mukaan aluksessa on epäilyttävää lastia. Aluksen seitsemän hengen miehistö, joka koostui viidestä ukrainalaisesta ja kahdesta azerbaidzhanilaisesta, on pidätetty. Heitä kuulusteltiin maanantaina.

Kreikan kauppalaivaston edustajien mukaan lastin laillisuudesta ei ole tietoa, mutta kuljetus vaikuttaa epäilyttävältä. Viranomaiset epäilevät, että dynamiittilasti saattoi olla matkalla jollekin afrikkalaiselle terroristiryhmälle. Naton joukot ovat viime kuukausina tarkastaneet laivoja itäisellä Välimerellä.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme